HBO arriba a Andorra (ara sí que sí, més o menys)

30 novembre 2016

Com bons early adopters serièfils que som, hem volgut provar com anava HBO… aquesta és la nostra experiència.

Actualitzat a 08 desembre

Cada cop més companyies d’Streaming s’instal·len als països veïns i això comporta que, amb una mica de sort, també arribin a Andorra. Però com tots sabem, de la teoria a la pràctica “hay un trecho”.

TEORIA: HBO ens informa que és completament possible subscriure’s vivint a Andorra i que disposem del catàleg espanyol..

PRÀCTICA: hem intentat accedir a la web https://es.hboespana.com/ des de diferents ubicacions a l’ample del país, via wifi o via 3G, des d’smartphone i des de pcs, i sempre hem acabat veient aquesta pantalla…

hbo-espana-not-available

Bàsicament la nostra experiència com usuaris d’HBO acaba abans de poder començar…  Però com som una mica tossuts hem invertit el nostre temps en buscar una solució… Bé, exactament dues solucions..

Via 1.. o la vía llarga….

He decidit atacar fent servir el poder de la xarxa… La via Twitter encara es manté en un fracàs absolut… una setmana més tard encara ningú ha contestat al meu tuit 🙁

Però com sempre ens quedarà Facebook 🙂 i aquí la cosa ha anat millor..

Després de llargs intercanvis via Messenger, la cosa estava així

 • El telèfon* del Servei d’Atenció al Client (ATC) d’HBO és un 900 espanyol, en les primeres ocasions en les que vaig provar de trucar-hi no hi va haver sort.. Des d’Andorra rés de telèfons 900..
 • El ATC tampoc podia trucar-me a mi, ja que el seu sistema no els permet fet trucades a l’estranger..
 • Nou missatge al Messenger.. “potser hauràs de provar amb la teva companyia telefònica?”
 • El tècnic de Som Telecom m’informa que el servei de telecomunicacions andorrà no bloqueja, en cap cas, cap servei d’Streaming i que el més probable és que HBO estigui detectant la meva IP com francesa i no pas Espanyola. La solució més “rapida” és anar resetejant el router fins tenir la sort d’agafar IP espanyola… La idea de resetejar el router de forma constant podia semblar una bona distracció per passar el dia (inclús el cap de setmana) però, i si amb la nova IP tornen els talls? Millor no tocar el què funciona..
 • De nou amb els tècnics d’HBO, però ja vía email.. Un parell d’emails i sembla que veiem la llum al final del túnel.. o potser no… HBO ha constatat que té problemes de servei amb clients a Andorra i està treballant en una solució… ens posaran en contacte properament.

I fins aquí la meva història.. “to be continued”…

Vía 2.. Si no teniu paciència i voleu JA! tot el que pot oferir-vos HBO heu de seguir els passos del Josep.

Quan tots aquests serveis d’Streaming estaven acotats al mercat americà i poca cosa més, vàrem descobrir que utilitzant el servei d’una VPN** podíem simular trobar-nos als USA, o el país que desitgéssim, i, per art de màgia, Netflix, Hulu i altres es convertíen en accessibles.

Ha passat el temps, aquests serveis d’Streaming han obert mercats i, alhora, han intentat boicotejar aquests serveis d’VPN per evitar que els seus usuaris accedíssim als catàlegs d’altres països.

Però dins de la recerca del Josep per tenir HBO des d’avui mateix, la VPN ha resultat de nou útil. Configurar servidors a Espanya et Voilà!!

hbo-espana-available-1

Arribats en aquest punt si utilitzeu una targeta de crèdit andorrana el sistema us donarà error, però podreu accedir al sistema i veyre què us ofereix el, de moment, curt catàleg d’HBO. Si el que veieu us interessa haureu d’utilitzar una targeta espanyola Un altra punt que segons el SAC es solucionarà en breu. I així ha estat, des d’aquesta mateixa setmana ja es poden utilitzar targetes de crèdit andorranes per abonar-se a HBO..

hbo-pantalla-pago-1

Així que ja veieu.. HBO està disponible a Andorra, però per donar-vos d’alta, o bé espereu que HBO solucioni els seus problemes tècnics amb les IPs i targetes d’Andorra, o bé us doneu d’alta en algun servei VPN i feu servir una targeta espanyola.

En propers posts comparem l’oferta de Netflix, HBO i Amazon (que ha obert el seu servei d’Streaming accessible a nivell mundial).

* Per cert des d’HBO m’informen que el telèfon 900 ja és accessible des d’Andorra. Ara ja podeu trucar al seu SAC via fono al +34 900 834 155 i molt amablement prendran les vostres dades.. Tant mateix, si sou dels afortunats que ja heu pogut donar-vos d’alta en aquest servei, ens ho expliqueu en l’apartat de comentaris?

** Si no sabeu que significa VPN la wiquipedia diu que “Una VPN (Virtual Private Network) es una tecnología de red que se utiliza para conectar una o más computadoras a una red privada utilizando Internet. Las empresas suelen utilizar una VPN para que sus empleados desde sus casas, hoteles, etc., puedan acceder a recursos corporativos que de otro modo, no podrían.“ Evidentment aquesta descripció es refereix amb l’esperit en que va neixer aquesta tegnologia tot i que avui en dia està ja molt extesa i qualsevol usuari privat pot accedit-hi i utilizar-ho per motius com seguretat de la conexión, o d’altres motius.

Actualització a 21 desembre

Si des de que HBO va obrir la seva plataforma al mercat espanyol, us heu posat en contacte amb el servei d’Atenció al client, ara mateix ja haurieu de poder conectar-vos sense cap problema (ni VPN i amb targeta de crèdit andorrana) i començar a gaudir del (encara curt) catàleg del canal.

captura-de-pantalla-2016-12-21-a-les-22-11-14

En el cas que proveu d’accedir a la web https://es.hboespana.com/ i encara us trobeu bloquejats geogràficament us aconsellem el següent. Poseu-vos en contacte amb HBO, la forma més econòmica i directa és via e-mail a contacto@hboespana.com. Per tal d’avançar feina, aconsellem que ja directament els informeu de la vostra IP (http://whatismyipaddress.com/) perquè semblaria ser que, més que obrir a tot el territori andorrà, han obert el servei a totes les IPs que ja tenien registrades.

Actualització a 24 desembre

Doncs finalment ja hem rebut la confirmació per part d’HBO que el sistema funciona a la perfecció i sense cap restricció al Principat.

Si continueu tenint problemes us recomanem seguir els consells del SAT:

.- Esborrar l’historial i les cookies del vostre navegador.

.- Reiniciar el router

.- Accedir de nou a la page d’HBO Espanya.

hbo_sat

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Guillem 16 desembre 2016 at 15:43

  Bones!!

  Per fí algo d’informació sobre HBO a Andorra!! Moltes gràcies

  En definitiva entenc que t’han dit que estan treballant per arrgelar el tema i que properament Andorra tindrà servei HBO, oi ?

  Gràcies

  • Reply Xus Boya 21 desembre 2016 at 22:28

   Hola Guillem.. Doncs sí, avui mateix s’ha obert la plataforma d’HBO per les IPs d’Andorra. Així que ara mateixa ja et pots donar d’alta.

  Leave a Reply